Ereba Iriona

Ereba Iriona began as a dissertation project. Kia Hall went to the Iriona region of Honduras to study community development in the Garifuna community, and learned about the production of ereba, or cassava bread. Funded by a Fulbright grant, she spent ten months in Honduras, learning about this staple food that is at the heart of women’s development and community development in the villages of Iriona. Since graduating in May 2014, the Ereba Iriona project continues as a collaboration between Dr. Hall and Garifuna development activists and scholars. This blog chronicles past and present work, as well as future plans.

El proyecto Ereba Iriona comenzó como un proyecto de tesis. Kia Hall fue a la región de Iriona de Honduras para estudiar el desarrollo comunitario en la comunidad garífuna, y aprendió acerca de la producción de ereba, o pan de casabe. Financiado por una beca Fulbright, pasó diez meses en Honduras, aprender acerca de este alimento básico que se encuentra en el corazón del desarrollo de la mujer y el desarrollo comunitario en las aldeas de Iriona. Desde su graduación en mayo de 2014, el proyecto Ereba Iriona continúa como una colaboración entre la Profesora Hall y las activistas del desarrollo y estudiosos garífunas. Este blog relata el trabajo pasado y presente, así como los planes futuros.

Advertisements